Пилешка супа с картофи

PRODUCT FOR THE RECIPE

Fresh Chicken Fillet

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
40 minutes
4 portions

Необходими продукти

  • 600 г пилешко месо (цели бутчета или бутче и филе)
  • 1 голяма глава лук 
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри 
  • 2 скилидки чесън
  • 1 корен от магданоз
  • 2 средно големи картофа (300 г)
  • 2-3 клонки прясна мащерка
  • 2 л вода
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ½ ч.л. сол 

Начин на приготвяне

Измитите и обелени картофи нарежете на едри парчета и сварете за 12-15 минути в подсолена вода.

Нарежете месото на хапки и го задушете в загрятата мазнина за около 10 минути, докато остане на мазнина.

Добавете едро нарязаните лук и чесън и запържете за 4-5 минути. Сложете нарязаните на кубчета домати и разбъркайте добре.

Добавете картофите, посолете, подправете с черен пипер и сложете капак.

Задушавайте 10-15 минути, като от време на време раздрусвайте съда. Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязна магданоз.