Дунавски друсан кебап

PRODUCT FOR THE RECIPE

Fresh Chicken Fillet

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
50 minutes
4 portions

Необходими продукти

  • 700 г пилешко филе
  • 500 г картофи
  • 3 с.л. олио
  • 6-7 глави лук
  • ½  връзка магданоз
  • 3 домата 
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне

Измитите и обелени картофи нарежете на едри парчета и сварете за 12-15 минути в подсолена вода.

Нарежете месото на хапки и го задушете в загрятата мазнина за около 10 минути, докато остане на мазнина.

Добавете едро нарязаните лук и чесън и запържете за 4-5 минути. Сложете нарязаните на кубчета домати и разбъркайте добре.

Добавете картофите, посолете, подправете с черен пипер и сложете капак.

Задушавайте 10-15 минути, като от време на време раздрусвайте съда. Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязна магданоз.