Арабска салата с пиле и булгур

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Продукти:

  • 400 г пилешко бонфиле
  • 350 мл пилешеки бульон
  • 1 връзка аспержи
  • 150 г булгур
  • 4 с.л. зехтин
  • 4-5 с.л. балсамова редукция от нар
  • 1 скилидка чесън
  • 2 тиквички
  • 2 червени люти чушки
  • Зърна нар

Начин на приготвяне:

В тавичка за печене сложете пилешкото бонфиле и почистените аспержи, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре и печете 12-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Сложете булгура в купа, залейте с горещия пилешки бульон и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да постои 20 минути, пробвайте и ако има нужда оставете за още 10. Когато е готов, свалете фолиото и разбъркайте внимателно с вилица.

Междувременно в тиган загрейте зехтина и сотирайте чесъна, тиквиката и чилито за около 5 минути на средно силен огън, като разбърквате често.

Готовите зеленчуци сложете при булгура, добавете ситно нарязаните билки и разбъркайте.

Поднесете булгура с пилешкото и аспержите. Поръсете със зърна нар.