Банички с пиле и спанак

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Продукти за плънката:

  • 350 г пилешки гърди
  • 100 г спанак
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 стръка пресен чесън
  • 80 г пармезан
  • Кора от 1 лимон
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • Щипка индийско орехче

За намазване:

  • 2 яйца
  • 250 г кисело мляко
  • ¼ ч.л. сода за хляб
  • ½ ч.л. сол
  • 70 мл зехтин
  • 1 пакет кори за баница

Начин на приготвяне:


Нарежете пилешките гърди на дребни кубчета и оставете настрана, а почистеният лук нарежете на тънки колелца.
В широк тиган загрейте зехтина на средно силен огън и добавете месото. Посолете, подправете с черен пипер и гответе 5-6 минути, докато месото побелее.
Добавете лука, разбъркайте и гответе още 2 минути. Сложете измития спанак, разбъркайте и оставете на котлона за около минута, докато омекне.
Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купичка и оставете леко да се охлади.

В купа счупете яйцата, добавете киселото мляко и зехтина и разбъркайте.
Посолете и подправете с черен пипер, добавете содата за хляб и разбъркайте добре.
Към охладената смес с месото добавете пармезана, като оставите около 2 с.л. от него за поръсване на баничките.
Подправете сместа с индийско орехче, настържете лимоновата кора и разбъркайте.
Върху кухненския плот сложете една кора за баница с тясната страна към вас и намажете с млечната смес. Прегънете на три, като намажете вътрешната страна отново с млечната смес.
В единия край сложете 2 с.л .от плънката с пиле и започнете да прегъвате на триъгълници, като завъртате тестото.
Подредете баничките в тава, покрита с хартия за печене, и намажете отгоре с останалата млечна смес.
Поръсете с отделения пармезан и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато баничките станат златисто кафеви.

Поднесете баничките топли със свежа салата или кисело мляко.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече