Coxinha – Бразилски крокети с пилешко

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
3 порции

Продукти:

За пълнежа

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 100 г крем сирене
  • 4 с.л. нарязан кориандър

За тестото

  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол
  • 480 мл прясно мляко
  • 50 мл пилешки бульон
  • 250 г брашно

За паниране:

  • 2 яйца
  • 100-120 г галета панко
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

Свари пилешките бутчета в подсолена вода за 40 минути. Охлади, обезкости и нарежи на дребно. За плънката ти трябват около 200 г сварено месо.

Загрей зехтина в голям тиган и запържи ситно нарязаният лук за 3-4 минути.

Прехвърли лука в купа и охлади.

Добави пилешкото месо, крем сиренето и ситно нарязаният кориандър. Посоли, подправи с черен пипер и разбъркай.

В тенджера сложи пилешкия бульон, млякото и маслото. Остави да кипне и добави брашното. Бъркай докато се оформи тесто, което се отлепя от дъното на съда.

Прехвърли тестото в купа и оставеи за 10 минути, за да се охлади.

Взимай парче от тестото с големината на яйце и оформи на 12 топки.

С пръсти разтегли топче тесто на тънък лист и сложи лъжичка от плънката. Затвори отвора и оформи като круша.

Подреждай оформените кнедли в плитка тавичка или поднос.

Загрей олиото, запържи до 180 градуса. Панирай кнедлите в яйце и галета панко и изпържи до златисто за 7-8 минути.

Поднеси горещи.