Енчилади с пилешко

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
6 порции

Необходими продукти:

За чили соса:

  • 3 с.л. олио 
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г люти чушки
  • 1 голяма глава лук 
  • 800 г цели домати от консерва

За плънката:

  • 500 г пилешко филе  <
  • 200 г сирене чедър
  • 1 с.л. сол
  • 8 царевични питки 
  • 1 скилидка чесън
  • 350 г заквасена сметана
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. захар
  • 4-5 с.л. настърган чедър за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте олиото. Почистете чушките от семената, нарежете на едро и ги сложете заедно нарязаният на кубчета лук в тигана. Гответе 9-10 минути, докато омекнат. Добавете ситно нарязаният чесън и гответе около минута.

Сложете едро нарязаните домати, 1 ч.л. сол и риган. Намалете котлона, покрийте с капак и гответе до омекване на зеленчуците около 20 минути, като разбърквате от време на време. Махнете капака, добавете захарта и гответе още 5-6 минути. Свалете соса от тигана и го оставете настрани.

Сварете пилешките гърди за 15 мниути. Накъсайте месото и смесете със заквасената сметана, настърганото сирене и подправете със сол и черен пипер.

Загрейте питките в сух тиган, и докато са топли напълнете с плънката и навийте стегнато.

Подредете една до друга в тава за печене, като края на питките трябва да е надолу, за да не се отварят.

Разпределете чили соса отгоре равномерно, поръсете със сирене чедър и печете 25-30 минути на 170 градуса.

Охладете за 10 минути преди да поднесете.

Може да ползвате и консервирани люти чушки.