Италианска доматена супа с пиле и боб

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
6 порции

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди Градус
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 70 г доматено пюре
  • 800 г домати от консерва
  • 450 г маслен боб от консерва
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. оцет от шери
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пушен пипер
  • 1.2 л зеленчуков бульон
  • 150 г моцарела

За сервиране:

  • Хляб с квас
  • Пресен чесън
  • Зехтин

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на тънки филийки.
В широк тиган загрейте зехтина и запържете за 3-4 минути ситно нарязания лук. Добавете нарязания на филийки чесън и гответе 30 секунди.
Прибавете доматеното пюре, разбъркайте и налейте бульона.
Оставете да кипне, сложете пилешкото месо, покрийте с капак и гответе на средно силен огън 15 минути.
Сложете доматите, захарта, оцета, сол, черен, пушен пипер и лют пипер и разбъркайте.
Добавете отцедения боб, покрийте с капак и гответе още 10 минути.
Сервирайте в дълбока чиния, добавете малко накъсана моцарела, филия хляб, поръсете с малко ситно нарязан пресен чесън и полейте с малко зехтин.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече