Печени пилешки бутчета с портокал, шалот и кленов сироп

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 3 портокала
  • 50 мл кленов сироп
  • 4 с.л .зехтин
  • 30 мл оцет от шери
  • 2 с.л ретро горчица
  • 40 г желе от червени боровинки
  • 2 корена (200 г) пащърнак
  • 10 броя лук шалот
  • 2-3 клонки прясна мащерка
     

Начин на приготвяне:


Нарежете половината портокали на тънки колелца, а сока от останалия  1 ½ портокал изцедете в купа. Добавете кленовия сироп, зехтина и оцета от шери, сложете горчицата и боровинковото желе и разбъркайте добре.
Сложете бутчетата в голяма тава за печене и овкусете със сол и черен пипер.
Добавете нарязания на пръчици пащърнак и обелените лукчета шалот и полейте всичко с половината от соса.
Посолете зеленчуците и печете 50 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете съда от фурната, добавете колелцата портокал, полейте с останалия сос, поръсете с листенца мащерка, намалете фурната на 200 градуса и печете още 30 минути.
Готовото ястие охладете за 10 минути преди да сервирате.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече