Пелмени с пилешко

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешка кайма

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
16 порции

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 яйца
  • 700 г брашно
  • 200 мл вода
  • 1 ч.л. сол

За пълнежа:

  • 600 г пилешка кайма
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

За варенето:

  • 2 л. вода
  • 1 дафинов лист
  • ½ ч.л. сол

За сервиране:

  • заквасена сметана
  • див лук
  • масло
  • копър
  • горчица

 

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в купа или кухненски робот. Добавете разбитите яйца, солта и налейте водата на части. Разбъркайте на средна степен за няколко минути, докато получите хубаво тесто.

Прехвърлете върху набрашнен плот и месете още няколко минути. Завийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30-40 минути.

В купа сложете пилешката кайма, добавете ситно нарязаният лук и овкусете със сол и черен пипер. Оставете да постои, за да се овкуси каймата.

Извадете тестото от хладилника, отрежете около ¼ от него, а останалото тесто отново приберете в хладилника.

Разточете кора с дебелина около 2 мм. Изрежете кръгчета с диаметър около 6-7 сантиметра. В едната половина сложете по 1-1 ½ ч.л. от плънката, прегънете на две, притиснете добре, за да се залепят и завийте крайчетата навътре, като ги прехлупите. Трябва да получите форма подобна на тортелини, без дупчицата в средата.

Подредете пелмените в поднос или чиния, с малко разстояние между тях и сложете във фризера, за да стегнат. За да си освободите място за следващите, след като стегнат, прехвърлете в плик с цип. Замразете за 24 часа преди да сготвите. Замразените пелмени може да съхранявате във фризера за около 6 месеца.

Извадете по 6-7 броя пелмени за порция.

В тенджера кипнете вода, подправете със сол и сложете 1 дафинов лист. След като зарви пускайте по 3-4 пелмена едновременно и варете около 5 минути, или докато изплуват на повърхността.

Извадете с решетъчна лъжица и разпределете в чинии за сервиране.

Поднесете пелемените с препържено масло, заквасена сметана, див лук или копър, горчица.