Пикантно пиле със снежен грах

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле Градус
  • 50 мл соев сос
  • 2 ч.л. оризов оцет
  • 3 с.л. мед
  • Парче джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. олио
  • 100 г снежен грах
  • 1 морков
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 червена люта чушка
  • 1 лайм
  • Ориз басмати за сервиране
     

Начин на приготвяне

Настържете джинджифила и го смесете с меда. Добавете пасирания чесън, соевия сос, оризовото вино и царевичното нишесте и разбъркайте добре.
Нарежете пилешкото бонфиле на малки късчета и залейте с половината от соса.
Разбъркайте и оставете за 30 минути, за да се овкуси добре месото.
Нарежете граха на тънки ивички, лютата чушка на колелца и настържете моркова на едро ренде.
Загрейте олиото в широк тиган и сложете пилешкото месо.
Гответе 8-10 минути, докато месото стане златисто и хрупкаво и добавете моркова, граха и лютата чушка.
Налейте останалия сос, разбъркайте, оставете на котлона за още 30 секунди и свалете съда от огъня.
Поръсете готовото ястие със ситно нарязан пресен лук, полейте със сока от лайм и сервирайте с басмати ориз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече