Пиле по градинарски
Пресен пилешки долен бут
Необходими продукти:
- 8 долни пилешки бутчета
- 3 моркова
- 200 г гъби
- 2 червени чушки
- 500 г домати от консерва
- 500 г лилави картофи
- 150 г едамаме
- 150 мл бяло вино
- 100 г перлени лукчета от консерва
- 4 с.л. зехтин
- 2 дафинови листа
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. черен пипер
- Пресен магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Посолете и подправете бутчетата с черен пипер.
В голяма тенджера загрейте 2 с.л. от зехтина и запържете бутчетата от всички страни до златисто за 6-7 минути.
Извадете месото, долейте останалия зехтин и запържете едро нарязаните моркови и чушки за 3-4 минути с ½ ч.л. сол.
Добавете гъбите – цели или разрязани на две, сложете 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер и чубрицата и гответе още 3-4 минути.
Налейте виното и оставете за няколко минути да се изпари алкохолът.
Прибавете нарязаните на едри парчета картофи и доматите, върнете месото в тенджерата и разбъркайте.
Покрийте с капак и гответе 30 минути на средно силен огън.
Сложете перлените лукчета и едамаме и гответе още 15 минути под капак.
Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.