Пиле с кашкавал на фурна

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
120 минути
4 порции

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 пилешки бульон
  • 100 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • черен пипер
  • 2 моркова
  • 300 г гъби
  • 3 парчета топено сирене
  • 3 жълтъка
  • 150 г кашкавал
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Сварете пилето в тенджера с вода, в която сте разтворили зеленчуковия бульон. Варете, докато пилето омекне, след което го обезкостете.

Разтопете маслото в дълбок тиган, запържете брашното с черния пипер. Сипете малко от бульона, в който сте варили пилето, но прецеден, и оставете да къкри 5 мин, като разбърквате, за да не се получат бучки.

Добавете настърганите на едро моркови, гъбите нарязани на полумесеци, топеното сирене, сипете малко бульон и бъркайте, докато сиренето се разтвори и гъбите и морковите поомекнат.

Оттеглете тигана от котлона, смесете жълтъците в отделна купа с 30 мл от бульона и добавете към другата смес.

Накрая прибавете обезкостеното и нарязано на кубчета пилешко месо и настъргания кашкавал, разбъркайте, посолете, ако е необходимо, изсипете в тавичка и печете във фурната за 10–15 мин на 200 градуса.