Пиле с тиква и булгур

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Продукти за пилето:

  • 1 пиле Градус около 1.4 кг
  • 30 г меко масло
  • 1 ч.л. кайенски пипер
  • 3 клонки прясна мащерка
  • Кора от 1 лимон
  • Сол на вкус
  • Семена нар за украса
     

За тиквата с булгур:

  • 150 г сварен булгур
  • 600 г почистена тиква
  • 2 с.л. листа прясна мащерка
  • 2 с.л. листа пресен магданоз
  • Кора от 2 лимона
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г масло
  • 3 с.л. олио Бисер
  • 5-6 клонки мащерка
     

Начин на приготвяне:

Оставете пилето за около час на стайна температура.

Нарежете тиквата на еднакви по големина парчета и я сложете в широк съд за печене.
Полейте с олиото, посолете и подправете с черен пипер. Добавете клонките мащерка, покрийте с капак и печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
В купичка смесете мекото масло, пипера, лимоновата кора и листенца мащерка. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Отделете гръбнака на пилето и разтворете на пеперуда. Намажете с овкусеното масло под кожата и посолете от всички страни.
Сложете в тава, полейте с олио и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете тиквата от фурната и към нея добавете булгура, нарязаните магданоз и мащерка, лимоновата кора и маслото и разбъркайте добре.
Върнете във фурната за още 30 минути, без да покривате с капак.
Сервирайте пилето, разрязано на 2 или на 4 части, с тиквата и булгура. Към всяка порция добавете зърна нар.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече