Пилешки шишчета с домашен хляб и билков сос

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Продукти за пилето:

  • 4 обезкостени пилешки бутчета Градус
  • 100 г кисело мляко
  • 60 мл зехтин
  • 4 лимона
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
     

За шишчетата:

  • 1 глава червен лук
  • 2 малки тиквички
  • 1 червена чушка
     

За хляба:

  • 370 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 80 мл зехтин
  • 230 мл топла вода
     

За билковия сос:

  • 1 връзка див чесън (2 стръка пресен чесън)
  • 1 връзка пресен магданоз
  • ½ връзка див лук
  • ¼ чаша зехтин
  • 40 г бадеми
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:


Нарежете обезкостените бутчета на сравнително еднакви по големина хапки.
Към киселото мляко добавете лимоновата кора и сок, посолете, подправете с черен пипер и добавете зехтина.
Разбъркайте и сложете пилешкото в сместа. Разбъркайте всичко добре, за да може марината да проникне в месото и оставете за 30-40 минути.
През това време пригответе хляба.
Към брашното добавете солта и бакпулвера, разбъркайте и добавете зехтина. Разбъркайте и добавете топлата вода. Смесете добре, докато се оформи тесто и прехвърлете върху леко набрашнен плот.
Омесете за 5-6 минути, докато тестото стане гладко и еластично.
Разделете тестото на 16 топчета, сложете ги в плитка тава и оставете за 10-15 минути, покрити с чиста кърпа.
В блендер сложете едро нарязаните див лук, див чесън и магданоз. Добавете лимонов сок, сол и черен пипер и налейте зехтина.
Сложете бадемите и пасирайте, като е добре сместа да не е съвсем гладка.
Нанижете маринованото пилешко на шишчета, като редувате с нарязана сладка чушка, лук и тиквичка.
Разточете тестото на продълговати или кръгли тънки питки и изпечете в загрят грил тиган за по 1-2 минути на страна.
Намаслете грила и изпечете шишчетата за 12-15 минути, като завъртате периодично, за да се изпекат равномерно продуктите.
Сервирайте пилешките шишчета топли, с домашния хляб и пестото с бадеми.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече