Пилешко варено със зеленчуци

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Продукти:

  • 1 пиле Градус
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз
  • ½ глава целина
  • 1 корен пащърнак
  • 2 картофа
  • 1 морков
  • 1 дафинов лист
  • Сол
  • Черен пипер
     

Начин на приготвяне:


Отделете бутчетата на пилето и ги разделете на горни и долни.
Сложете всичко в голяма тенджера и залейте със студена вода, така че месото да е напълно покрито. Посолете на вкус, кипнете и варете под капак 30 минути.

Извадете гърдите, охладете, приберете в хладилник и ползвайте за друго ястие.
Нарежете обелените глави лук на четири и към пилето добавете нарязания на колелца праз лук, нарязаните на едри парчета целина, картофи, пащърнак, морков и лука. Сложете дафиновия лист, покрийте с капак и варете още 20 минути.

В купички за сервиране сложете от сварените зеленчуци и по едно парче пилешко месо. Поръсете с черен пипер и нарязани листа целина.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече