Рулца с пиле, тиква и рикота

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
4 порции

Продукти:

  • 1 парче пилешки гърди (150 г)
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г настъргана тиква
  • 250 г рикота
  • Кора от 1 лимон
  • 30 г пармезан
  • 400 г бутер тесто
  • 1 яйце
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

 

В широк съд загрейте зехтина и сотирайте нарязания на кубчета лук за 4-5 минути.  Добавете тиквата, разбъркайте и гответе още 4-5 минути. Сложете пасирания чесън и спанака. Разбъркайте и гответе, докато спанака омекне. Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади. 

Прибавете сиренето рикота, накъсаното пилешко месо, настържете кората на лимона и добавете пармезана. 

Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. 

Разстелете на плота един лист бутер тесто и сложете половината плънка в единия край.

Намажете срещуположния край на тестото с разбитото яйце, завийте на руло и разрежете на две. 

Направете диагонални разрези, поставете рулата в тава покрита с хартия и намажете с яйце.

Печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече