Сандвич Бан Ми с пилешки кюфтенца

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешка кайма

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешка кайма
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2 филии стар хляб
  • 3 с.л. олио
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кафява захар
  • около 150 мл олио за пържене

 

За соса за глазиране:

 

  • 100 г захар
  • 50 мл вода
  • 2 с.л. сос срирача

 

За сандвича:

 

  • 2 моркова
  • 70 мл оцет
  • 50 г захар
  • голяма щипка сол
  • 6 с.л. майонеза
  • 2 краставици
  • 2 багети
  • 1 връзка пресен кориандър
  • 2-3 люти чушки

Начин на приготвяне:

Нарязаните на тънки пръчици или настъргани на ренде моркови сложете в марината от оцета, захарта и солта.

Разбъркайте добре и оставете да се мариноват за поне 30 минути.

Нарязания на тънки полумесеци лук запържете до златисто в загрятото олио на средно силен огън за около 10-12 минути. В края на готвенето прибавете нарязания на ситно чесън и кафявата захар и разбъркайте добре.

В голяма купа сложете каймата, добавете охладения лук, нарязания на дребно пресен лук, настъргания джинджифил, накиснатия във вода и отцеден хляб и подправките. Омесете каймата добре и оставете за 20 минути, за да се овкуси.

Оформете кюфтенца по 35 грама и ги изпържете за 8-10 в сгорещеното олио.

Излейте мазнината от пърженето и в същия тиган сложете захарта и водата за соса. Разбъркайте добре, за да се разтвори захарта и сосът да започне да се сгъстява. Прибавете соса срирача, разбъркайте и върнете кюфтенцата в тигана.

Оставете за 2-3 минути на котлона, за да се затоплят и да се покрият добре със соса.

Разрежете багетата на дълги парчета, а след това на две по дължина.

Намажете долната страна с майонеза, сложете от нарязаната с белачка за зеленчуци краставица и морков,

отгоре подредете 3 пилешки кюфтенца и завършете с още малко морков, листенца кориандър и резенчета люта чушка.