Виетнамска салата с пиле и зеле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • За мариноване:
  • 2 скилидки чесън
  • Сок от 1 лайм
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. сол


 

За дресинга:

  • 1 зелена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 2 с.л. рибен сос
  • 3 с.л. японски оризов оцет

 

За колслото:

  • ½ глава червен лук
  • 3-4 с.л. оцет
  • 400 г зеле, нарязано на тънки ивици
  • 1 голям морков, нарязан на тънки пръчици
  • 2-3 клонки прясна мента
  • 2-3 клонки пресен кориандър
  • 2 стръка пресен лук
  • 50 г пържен фъстък

 

Начин на приготвяне:

Изцедете сока на лайма в купичка, добавете пасирания чесън, джинджифила, олиото и солта и разбъркайте добре.

Разрежете пилешките гърди на две, за да получите 4 тънки парчета. Залейте месото с маринатата и оставете за 20 минути.

Нарежете почистения лук на тънки филийки, сложете в купичка и залейте с оцета. Разбъркайте и оставете да се маринова, докато приготвите останалите компоненти.

Нарежете зелето на тънки ивици, сложете в подходяща чиния. Добавете нарязания на тънки пръчици морков и едро нарязания пресен лук.

Сложете маринованото пилешко в намаслена тава за печене и изпечете за 18-20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Пригответе дресинга, като в хаван намачкате на паста лютата чушка и чесъна със солта и захарта. Прехвърлете в купичка и добавете рибния сос и оризовия оцет. Разбъркайте и оставете настрана.

Извадете пилешкото от фурната и нарежете на ивици. Поставете ги върху зеленчуците, полейте с дресинга, отгоре поставете маринования лук, фъстъци, листа мента и пресен кориандър.
Поръсете със сол на люспи и сервирайте.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече