Пастет от пилешки дробчета с карамелизран лук

Back
PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Livers

PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Livers

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
60 minutes
8 portions

Хранителни стойности

icon

Калории

566

icon

Протеини

30 г

icon

Мазнини

30 г

icon

Въглехидрати

40 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 2-3 големи глави червен лук
  • 1 ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. кафява захар
  • 3-4 с.л. коняк

За пилешките дробчета

  • 3 с.л. зехтин
  • 3 филета от аншоа,
  • 2 с. л. каперси
  • 2 скилидки чесън, пасирани
  • 1 кг пилешки  дробчета 
  • 220 мл бяло вино
  • 2 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 багета, нарязана на филийки

Начин на приготвяне

Загрейте голям тиган, сложете зехтина и маслото и нарязаният на  филийки с дебелина 3-4 мм лук.

Посолете, покрийте съда с капак или фолио, намaлете котлона и гответе 15 минути, като разбъркате 2-3 пъти.

Махнете капака, добавете захарта и черният пипер, разбъркайте и налейте коняка. Намалете котлона на ниска степен и гответе още 20 минути, като разбърквате често. 

Охладете, сложете в буркан или кутия с капак и приберете в хладилника. 

Загрейте голям тиган с незалепващо покритие и сложете зехтина, аншоата, каперсите и пасираният чесън. 

Гответе на средно висока температура, докато всичко се запържи, а аншоата се стопи, коло 3-4 минути. 

Добавете почистените, измити и отделени едно от друго пилешки дробчета, увеличете температурата и гответе 4-5  минути, колкото да променят цвета си. Налейте виното и оставете на котлона още 5-6 минути, докато виното се изпари наполовина. Трябва да остане достатъчно течност. 

Подправете със сол и черен пипер, свалете съда от котлона, оставете да се охлади за 5-6 минути и прехвърлете в блендер. Пасирайте до гладкост. поднесете върху запечени филийки, като на всяка отгоре сложите от карамелизираният лук. 

This website use cookies

I Agree Learn more