Азиатско пържено пиле със зеленчуци
Прясно пилешко филе
Продукти:
- 2 с.л. олио
- 400 г пилешко филе Градус
- 1 глава червен лук
- 2 моркова
- 100 г пресен грах с шушулката
- 100 г броколи
- 200 г гъби
За соса:
- 80 мл соев сос
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. пресен джинджифил
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. царевично нишесте
За сервиране:
- Сварен басмати ориз
- Пресен лук
- Листа пресен кориандър
- Бял сусам
Начин на приготвяне:
Настържете джинджифила и чесъна.
В купа смесете соевия сос, сусамовото олио, меда и настърганите чесън и джинджифил. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте, докато всички продукти се смесят добре.
Нарежете пилешките гърди на филийки с дебелина 3-4 милиметра.
Загрейте половината олио в дълбок тиган на средно висока температура.
Сложете нарязания на филийки лук и пилешкото и гответе за 4-5 минути, докато лукът стане прозрачен, а месото побелее и леко се зачерви.
Прехвърлете месото в купа и оставете настрана.
В същия тиган налейте останалото олио, увеличете котлона и добавете нарязаните на тънки филийки моркови и гъби.
Гответе 5 минути и прибавете розичките броколи и граха.
Запържете за още 5 минути и върнете в съда месото и лука.
Важно е зеленчуците да останат стегнати и хрупкави.
Налейте соса и гответе 4-5 минути, докато сосът се сгъсти и полепне по продуктите.
Сервирайте със сварен басмати ориз и поръсете с нарязан пресен лук и листа кориандър.