Индийски сандвич с пилешки дробчета

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешки дробчета

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

За пикантната паста:

  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. настърган пресен джинджифил
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. куркума на прах
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 80 г гъсто кисело мляко
  • 5 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
     

За сервиране:

  • 4 филии запечен на грил хляб
  • Резени лайм
  • Листа пресен кориандър
     

Начин на приготвяне:

Почистете дробчетата и нарежете на две-три парчета.
Сложете ги в купа и добавете пасирания чесън, киселото мляко, пипер, куркума, кимион и гарам масала, настъргания джинджифил и разбъркайте добре.

Покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
Извадете дробчетата, добавете олиото и солта и разбъркайте добре.
Загрейте на средно силен огън широк тиган и изсипете в него дробчетата заедно с маринатата.
Гответе 8-10 минути, като разбърквате периодично, докато се зачервят.
Запечете хляба на грил за 2 минути на страна и разпределете дробчетата отгоре.
Поръсете с листа пресен кориандър, полейте с малко сок от лайм и поднесете топли.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече