Индийски сандвич с пилешки дробчета
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пилешки дробчета
50 минути
4 порции
За пикантната паста:
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. настърган пресен джинджифил
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. куркума на прах
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. гарам масала
- 80 г гъсто кисело мляко
- 5 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
За сервиране:
- 4 филии запечен на грил хляб
- Резени лайм
- Листа пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Почистете дробчетата и нарежете на две-три парчета.
Сложете ги в купа и добавете пасирания чесън, киселото мляко, пипер, куркума, кимион и гарам масала, настъргания джинджифил и разбъркайте добре.
Покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
Извадете дробчетата, добавете олиото и солта и разбъркайте добре.
Загрейте на средно силен огън широк тиган и изсипете в него дробчетата заедно с маринатата.
Гответе 8-10 минути, като разбърквате периодично, докато се зачервят.
Запечете хляба на грил за 2 минути на страна и разпределете дробчетата отгоре.
Поръсете с листа пресен кориандър, полейте с малко сок от лайм и поднесете топли.
Затвори