Калории
492
Калории
492
Протеини
25 г
Мазнини
32 г
Въглехидрати
13 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
За тази вдъхновена от Хърватия рецепта, посолете и подправете пилешкото с черен пипер. Поръсете със средиземноморски подправки от всички страни и втрийте добре в месото.
Нарежете чушките на ивици. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Почистения чесън нарежете на филийки.
Подредете чушки, лук и чесън в съд за печене. Залейте с 3 с.л. зехтин, посолете, подправете с червен пипер и разбъркайте добре. Поставете във фурна, загрята до 190 градуса. Гответе 15 минути.
В тиган с останалите 2 с.л. зехтин и маслото запържете бутчетата от всички страни за 8-10 минути. Веднага, още горещи, ги добавете към зеленчуците. Налейте виното и печете още половин час.
В чиния за сервиране сложете от чушките. Отгоре поставете едно пилешко бутче. Полейте със соса от печенето. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
*Миксът средиземноморски подправки съдържа основно мащерка, розмарин, риган, майоран и магданоз.