Печени пилешки бутчета с чушки и вино

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

492

icon

Протеини

25 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

13 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета Градус
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 1 люта червена чушка
  • 2 глави червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 5 с.л. зехтин
  • 20 г масло
  • 3-4 ч.л. средиземноморски подправки*
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 300 мл бяло вино
     

Начин на приготвяне:


За тази вдъхновена от Хърватия рецепта, посолете и подправете пилешкото с черен пипер. Поръсете със средиземноморски подправки от всички страни и втрийте добре в месото.

Нарежете чушките на ивици. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Почистения чесън нарежете на филийки.

Подредете чушки, лук и чесън в съд за печене. Залейте с 3 с.л. зехтин, посолете, подправете с червен пипер и разбъркайте добре. Поставете във фурна, загрята до 190 градуса. Гответе 15 минути.

В тиган с останалите 2 с.л. зехтин и маслото запържете бутчетата от всички страни за 8-10 минути. Веднага, още горещи, ги добавете към зеленчуците. Налейте виното и печете още половин час.

В чиния за сервиране сложете от чушките. Отгоре поставете едно пилешко бутче. Полейте със соса от печенето. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

*Миксът средиземноморски подправки съдържа основно мащерка, розмарин, риган, майоран и магданоз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече