Печени пилешки бутчета с портокал, шалот и кленов сироп
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пресен пилешки бут
90 минути
4 порции
Продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 3 портокала
- 50 мл кленов сироп
- 4 с.л .зехтин
- 30 мл оцет от шери
- 2 с.л ретро горчица
- 40 г желе от червени боровинки
- 2 корена (200 г) пащърнак
- 10 броя лук шалот
- 2-3 клонки прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете половината портокали на тънки колелца, а сока от останалия 1 ½ портокал изцедете в купа. Добавете кленовия сироп, зехтина и оцета от шери, сложете горчицата и боровинковото желе и разбъркайте добре.
Сложете бутчетата в голяма тава за печене и овкусете със сол и черен пипер.
Добавете нарязания на пръчици пащърнак и обелените лукчета шалот и полейте всичко с половината от соса.
Посолете зеленчуците и печете 50 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете съда от фурната, добавете колелцата портокал, полейте с останалия сос, поръсете с листенца мащерка, намалете фурната на 200 градуса и печете още 30 минути.
Готовото ястие охладете за 10 минути преди да сервирате.
Затвори