Печени пилешки крилца с меден барбекю сос
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пресни пилешки крила
60 минути
4 порции
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца Градус
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
за соса:
- 250 г пасирани домати (от консерва)
- 90 г мед
- 1 с. л. кафява захар Мусковадо
- 80 мл бял винен оцет
- 1 ч. л. лют пушен червен пипер
- 1 ч. л. сух лук
- 1 ч. л. сух чесън
- 1/2 ч. л. кимион
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В касерола смесете доматите, меда, захарта, оцета и 200 мл вода.
Прибавете пушения пипер, сушените лук и чесън, кимиона, сол и черен пипер на вкус. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти и охладете.
Почистете крилцата от щиковете, разделете ги на две, овкусете ги със зехтин, сол и черен пипер.
Подредете ги в тава върху пергаментова хартия и ги печете около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Намажете ги с половината от соса и ги печете отново до готовност – около 10–15 минути.
Изпечените пилешки крилца поднесете с останалия сос.
Затвори