Калории
486
Калории
486
Протеини
29 г
Мазнини
18 г
Въглехидрати
56 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Загрейте предварително фурната до 230 градуса.
Извадете тестото за около час на стайна температура.
Нарежете почистения чесън на тънко, а пилешкото на филийки с дебелина около 3-4 милиметра.
В широк тиган загрейте 1 с.л. от зехтина на средно силен огън и запържете месото за 3-4 минути. Добавете чесъна, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около минута. Прехвърлете в купичка и оставете да се охлади за малко.
Нарежете чушките и лука на лентички, сложете ги в купичка и полейте с останалия зехтин. Добавете листенцата мащерка, разбъркайте, за да се намаслят добре и оставете настрана.
Нарежете чери доматите на четвъртинки, а лютата чушка на колелца.
В намаслена тава с размери 25х35 см разстелете тестото.
Намажете с барбекю соса и покрийте с настърганата моцарела. Отгоре разпределете чушките и лука и подредете пилешкото и доматите. Поръсете с колелцата люта чушка и печете 25 минути в сгорещената до 230 градуса фурна.