Пица с пиле и чушки

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
5 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

486

icon

Протеини

29 г

icon

Мазнини

18 г

icon

Въглехидрати

56 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 500 г тесто за пица
  • 250 г пилешки гърди Градус
  • ½  жълта чушка
  • ½  зелена чушка
  • 1 глава червен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 3-4 с.л. барбекю сос
  • 7-8 чери домата
  • 150 г настъргана моцарела
  • 3-4 клонки прясна мащерка
  • 1 люта чушка
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
     

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 230 градуса.
Извадете тестото за около час на стайна температура.
Нарежете почистения чесън на тънко, а пилешкото на филийки с дебелина около 3-4 милиметра.
В широк тиган загрейте 1 с.л. от зехтина на средно силен огън и запържете месото за 3-4 минути. Добавете чесъна, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около минута. Прехвърлете в купичка и оставете да се охлади за малко.

Нарежете чушките и лука на лентички, сложете ги в купичка и полейте с останалия зехтин. Добавете листенцата мащерка, разбъркайте, за да се намаслят добре и оставете настрана.
Нарежете чери доматите на четвъртинки, а лютата чушка на колелца.
В намаслена тава с размери 25х35 см разстелете тестото.
Намажете с барбекю соса и покрийте с настърганата моцарела. Отгоре разпределете чушките и лука и подредете пилешкото и доматите. Поръсете с колелцата люта чушка и печете 25 минути в сгорещената до 230 градуса фурна.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече