Пикантно пиле със снежен грах
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко бонфиле
30 минути
4 порции
Продукти:
- 500 г пилешко бонфиле Градус
- 50 мл соев сос
- 2 ч.л. оризов оцет
- 3 с.л. мед
- Парче джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 1 с.л. олио
- 100 г снежен грах
- 1 морков
- 2-3 стръка пресен лук
- 1 червена люта чушка
- 1 лайм
- Ориз басмати за сервиране
Начин на приготвяне
Настържете джинджифила и го смесете с меда. Добавете пасирания чесън, соевия сос, оризовото вино и царевичното нишесте и разбъркайте добре.
Нарежете пилешкото бонфиле на малки късчета и залейте с половината от соса.
Разбъркайте и оставете за 30 минути, за да се овкуси добре месото.
Нарежете граха на тънки ивички, лютата чушка на колелца и настържете моркова на едро ренде.
Загрейте олиото в широк тиган и сложете пилешкото месо.
Гответе 8-10 минути, докато месото стане златисто и хрупкаво и добавете моркова, граха и лютата чушка.
Налейте останалия сос, разбъркайте, оставете на котлона за още 30 секунди и свалете съда от огъня.
Поръсете готовото ястие със ситно нарязан пресен лук, полейте със сока от лайм и сервирайте с басмати ориз.
Затвори