Пиле по тракийски
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пържола от бутче без кожа
60 минути
6 порции
Необходими продукти:
- 800 г обезкостени пилешки бутчета
- 8 с.л. олио
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 стръка целина
- 3 зелени чушки
- 2 домата
- 150 г ориз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1-2 люти чушки
- 1/2 връзка магданоз
- 1 ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и запържете в половината сгорещено олио до побеляване и изпаряване на водата.
Извадете и в същата мазнина прибавете последвателно лукът, морковите и целината, нарязани на кубчета.
Посолете и подправете с черен пипер. Задушете до омекване, за 5-6 минути, след което сложете доматите, нарязани на дребно и чушките. Поръсете с червения пипер и разбъркайте.
Прехвърлете сместа в тава, сложете пилешкото месо и налейте 350 мл гореща вода.
Сложеете нарязаните на парчета люти чушки и ориза. Разбъркайте добре, сложете отгоре останалите домати и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Ако има нужда може да долеете още малко вода.
Поднесете със ситно нарязан магданоз.
Затвори