Пилешки бутчета с бира и сладки картофи
Пресен пилешки горен бут
Продукти:
- 4 горни пилшеки бутчета
- 700 г сладки картофи
- 3 глави червен лук
- 3-4 клонки пресен розмарин
- 6-7 с.л. зехтин
- 20 г масло
- 200 мл бира
- Черен пипер
- Сол
Начин на приготвяне:
Измитите картофи обелете и нарежете на дебели кръгчета. Изсипете в тава, добавете разязаните на четири обелени глави лук и полейте с половината зехтин и бирата.
Посолете, подправете с черен пипер и сложете няколко клонки пресен розмарин.
Печете зеленчуците 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Подсушете бутчетата с домакинска хартия, намажете от всички страни със зехтин, посолете и подправете с черен пипер.
В тиган загрейте зехтина и маслото и запържете бутчетата първо от страната с кожата за 6-7 минути, докато станат златисти. Обърнете и гответе още 4-5 минути.
Сложете бутчетата в тавата със зеленчуците и печете 35-40 минути. Проверете степента на изпичане.
Сервирайте по 1 бутче на порция, картофи и лук и соса от печенето.
Поръсете с малко ситно нарязан пресен розмарин.