Пилешки бутчета с ориз, спанак, пресен лук и чесън
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Пресен пилешки бут
75 минути
4 порции
Продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 200 г ориз
- 600 мл зеленчуков бульон
- 100 г бейби спанак
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 5 с.л. олио 70 г масло
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Посолете и подправете бутчетата с черен пипер. В тиган загрейте 2 с.л. от олиото и запържете бутчетата от двете страни за 7-8 минути, докато станат златисти и ги извадете в чиния.
В дълбок тиган налейте останалото олио и запържете ориза за 2 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете нарязаните на колелца лук и чесън и гответе още 2 минути.
Налейте 1/3 от бульона, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и оставете на котлона за 3-4 минути. Добавете измития спанак и разбъркайте, докато омекне от топлината.
Прехвърлете сместа в тавичка за печене, сложете отгоре нарязаното на кубчета масло и налейте останалия бульон.
Подредете запържените бутчета и печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Затвори