Калории
735
Калории
735
Протеини
30 г
Мазнини
46 г
Въглехидрати
52 г
Фибри
5 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете обезкостените бутчета на сравнително еднакви по големина хапки.
Към киселото мляко добавете лимоновата кора и сок, посолете, подправете с черен пипер и добавете зехтина.
Разбъркайте и сложете пилешкото в сместа. Разбъркайте всичко добре, за да може марината да проникне в месото и оставете за 30-40 минути.
През това време пригответе хляба.
Към брашното добавете солта и бакпулвера, разбъркайте и добавете зехтина. Разбъркайте и добавете топлата вода. Смесете добре, докато се оформи тесто и прехвърлете върху леко набрашнен плот.
Омесете за 5-6 минути, докато тестото стане гладко и еластично.
Разделете тестото на 16 топчета, сложете ги в плитка тава и оставете за 10-15 минути, покрити с чиста кърпа.
В блендер сложете едро нарязаните див лук, див чесън и магданоз. Добавете лимонов сок, сол и черен пипер и налейте зехтина.
Сложете бадемите и пасирайте, като е добре сместа да не е съвсем гладка.
Нанижете маринованото пилешко на шишчета, като редувате с нарязана сладка чушка, лук и тиквичка.
Разточете тестото на продълговати или кръгли тънки питки и изпечете в загрят грил тиган за по 1-2 минути на страна.
Намаслете грила и изпечете шишчетата за 12-15 минути, като завъртате периодично, за да се изпекат равномерно продуктите.
Сервирайте пилешките шишчета топли, с домашния хляб и пестото с бадеми.