Салата от пилешки дробчета с къпинов сос

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

888

icon

Протеини

30 г

icon

Мазнини

73 г

icon

Въглехидрати

33 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 500 г пилешки дробчета Градус
  • 4 с.л. масло
  • 3 ябълки грени смит
  • 25 г брашно
  • Сок от 1 лимон
  • 100 г микс зелени салати
  • 100 г запечени орехови ядки
  • Сол
  • Черен пипер
     

За соса:

  • 250 г къпини
  • 2 с.л. червено вино или порт
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне:

Извадете дробчетата от хладилника и оставете да се затоплят за 30 минути.
В малка касерола сложете 2/3 от къпините, захарта, балсамовия оцет и червеното вино, покрийте с капак и варете 5-6 минути, докато плодовете омекнат.
Обелете ябълките, нарежете на кубчета, сложете в купа и полейте с лимоновия сок.
Прецедете соса в купичка, намачкайте сварените плодове и оставете настрана да се охлади.
Към брашното добавете сол и черен пипер, разбъркайте добре и оваляйте почистените и разрязани на две дробчета в него.
В широк тиган разтопете маслото и изпържете на два пъти дробчетата до златисто за по 2-3 минути на страна.
Извадете дробчетата в голяма чиния и в същата мазнина сотирайте ябълките за 3-4 минути.
Налейте зехтина към охладения къпинов сос, разбъркайте добре и залейте отделените къпини.
В плато за сервиране сложете зелените салати и отгоре разпределете ябълките и пилешките дробчета. Поръсете с орехите и къпиновия сос и сервирайте веднага.

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече