Калории
888
Калории
888
Протеини
30 г
Мазнини
73 г
Въглехидрати
33 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете дробчетата от хладилника и оставете да се затоплят за 30 минути.
В малка касерола сложете 2/3 от къпините, захарта, балсамовия оцет и червеното вино, покрийте с капак и варете 5-6 минути, докато плодовете омекнат.
Обелете ябълките, нарежете на кубчета, сложете в купа и полейте с лимоновия сок.
Прецедете соса в купичка, намачкайте сварените плодове и оставете настрана да се охлади.
Към брашното добавете сол и черен пипер, разбъркайте добре и оваляйте почистените и разрязани на две дробчета в него.
В широк тиган разтопете маслото и изпържете на два пъти дробчетата до златисто за по 2-3 минути на страна.
Извадете дробчетата в голяма чиния и в същата мазнина сотирайте ябълките за 3-4 минути.
Налейте зехтина към охладения къпинов сос, разбъркайте добре и залейте отделените къпини.
В плато за сервиране сложете зелените салати и отгоре разпределете ябълките и пилешките дробчета. Поръсете с орехите и къпиновия сос и сервирайте веднага.