Калории
491
Калории
491
Протеини
22 г
Мазнини
25 г
Въглехидрати
48 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Направете няколко плитки разреза в месото, за да се изпече по-бързо. Сложете бутчетата в тава, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Сложете обелените картофи в тенджера, добавете ½ ч.л. сол, залейте със студена вода и варете 12-15 минути от момента на завиране.
В тиган загрейте зехтина и запържете лука с щипка сол до златисто. Поръсете с червен пипер, добавете меда, стафидите и оцета.
Оставете дресинга да кипне.
Отцедете червените печени чушки и разрежете на две или четири.
Извадете изпечените бутчета от фурната, оставете да се охладят за 10 минути и накъсайте месото.
Прибавете червени чушки, нарязани на ивици. Оставете за около 2 минути на котлона, за да се затоплят и след това ги свалете.
В голяма купа смесете картофите, пилешкото и сместа с дресинга. Разбъркайте добре и поръсете с кедровите ядки и листата рукола.