Салата с пиле и печени чушки

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
75 минути
5 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

491

icon

Протеини

22 г

icon

Мазнини

25 г

icon

Въглехидрати

48 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 400 г картофи
  • 1 глава лук нарязана на тънки полумесеци
  • Зехтин
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 50 г стафиди
  • 1 с.л. мед
  • 4 с.л. оцет от шери
  • 1 буркан печени червени чушки
  • 1 опаковка горни пилешки бутчета Градус
  • 50 г запечени кедрови ядки
  • 50 г рукола

Начин на приготвяне:

Направете няколко плитки разреза в месото, за да се изпече по-бързо. Сложете бутчетата в тава, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Сложете обелените картофи в тенджера, добавете ½ ч.л. сол, залейте със студена вода и варете 12-15 минути от момента на завиране.

В тиган загрейте зехтина и запържете лука с щипка сол до златисто. Поръсете с червен пипер, добавете меда, стафидите и оцета.
Оставете дресинга да кипне.

Отцедете червените печени чушки и разрежете на две или четири.

Извадете изпечените бутчета от фурната, оставете да се охладят за 10 минути и накъсайте месото.

Прибавете червени чушки, нарязани на ивици. Оставете за около 2 минути на котлона, за да се затоплят и след това ги свалете.
В голяма купа смесете картофите, пилешкото и сместа с дресинга. Разбъркайте добре и поръсете с кедровите ядки и листата рукола.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече