Запечено пиле с гъби и спанак

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

536

icon

Протеини

22 г

icon

Мазнини

37 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 150 г печено пиле
  • 50 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 450 г гъби
  • 125 г спанак
  • 3 с.л. брашно
  • 600 мл прясно мляко
  • 150 г кашкавал
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете кашкавала на кубчета и оставете настрана. Почистеният лук нарежете на кубчета, а гъбите на филийки.
Загрейте зехтина и 1 с.л. масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете ситно нарязания лук и гответе, като бъркате често, докато омекне. Прибавете нарязаните на филийки гъби и гответе 7-8 минути. Сложете пасирания чесън и спанака, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте и оставете на котлона докато спанака омекне за 2-3 минути.
В касерола разтопете останалото масло, добавете брашното и гответе около минута, като бъркате непрекъснато, докато брашното се запържи и стане златисто.
Налейте млякото и гответе 6-7 минути, докато соса се сгъсти.
Свалете съда от котлона и добавете 2/3 от нарязания на кубчета кашкавал. Разбъркайте, добре, за да се разтопи кашкавала и посолете и подправете с черен пипер.
Нарежете пилешкото месо на дребни парчета.
Изсипете спаначената смес в намаслена тавичка, добавете соса и пилето и разбъркайте добре. Отгоре разпределете останалия кашкавал и запечете ястието в предварително загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете да се охлади за 10 минути преди да сервирате.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече