Пиле лютика

Back
PRODUCT FOR THE RECIPE

Fresh Chicken Fillet

PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Pate

PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Roll

PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Hearts

PRODUCT FOR THE RECIPE

Chicken Nuggets

The recipe is easy The recipe is not hard The recipe is hard
50 minutes
4 portions

Хранителни стойности

icon

Калории

429

icon

Протеини

34 г

icon

Мазнини

23 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти

  • 500 г пилешко филе
  • 1 буркан печени червени чушки
  • 3-4  пукани люти чушки 
  • 800 г домати на кубчета от консерва
  • 1 голяма глава лук
  • водата от буркана с печени чушки (около 250 мл)
  • 3-4 скилидки чесън
  • 4-5 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Лука на едри кубчета, чесъна на филийки, а чушките на ивички. 

В голям тиган загрейте олиото  и на 2-3 пъти запържете нарязаните парчета пилешкото филе. Овкусете със сол и черен пипер и гответе по 3-4 минути, докато пилето стане златисто. Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете лука до омекване.Сложете чесъна, разбъркайте и върнете месото в тигана.

Добавете чушките, доматите и налейте водата от буркана с чушки.

Прибавете полочината нарязан магданоз, лщтите чушки, разбъркайте добре и покрийте с капак. 

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30 минути. 

Махнете капака и печете още 20-30 минути.  

Извадете ястието от фурната, оставете да се охлади за 10 минути и поднесете поръсено с останалия магданоз. 

Ако са в сезон, може да ползвате пресни чушки, които да изпечете сами.  

This website use cookies

I Agree Learn more