Калории
729
Калории
729
Протеини
52 г
Мазнини
42 г
Въглехидрати
34 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Почистваме бутчетата от кожата и с тънко ножче изрязваме месото от вътрешната страна, за да го освободим от костта. Обръщаме месото, без да го откъсваме от костта, нагоре, за да се получи кошничка.
Приготвяме плънката, като запържим ситно нарязания лук в сгорещената мазнина за 5 мин. Добавяме бекона, нарязан на кубчета, счуканата скилидка чесън, както и изчистения ориз. Доливаме малко вода – около 150 мл,
Поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и със сместта пълним приготвените вече бутчета, зашиваме горната част с конец и игла, подреждаме в тавичка за печене, подмазана предварително с олио. Сипваме малко вода и поставяме във фурната да се пекат на 200 градуса към 30 мин, като по средата на времето обръщаме бутчетата.
Сервираме ги топли с подходяща гарнитура.