Пилешко по далматски с каперси

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

728

icon

Протеини

63 г

icon

Мазнини

50 г

icon

Въглехидрати

4 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 средно голямо пиле, нарязано на парчета
  • 1/2 чаша олио
  • 1 средно голяма глава лук, ситно накълцана
  • 1 с.л. каперси
  • 3 с.л. накълцан магданоз
  • ¼ чаша ситно нарязана осолена аншоа или
  • сардина
  • сокът на 1 лимон
  • 1 с.л. оцет
  • сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Поставете парчетата пиле в тенджера. Покрийте с вода и сварете. Извадете пилето, като запазите бульона. Предварително загрейте фурната до 250°C.

 

Смесете олиото с лука, каперсите, магданоза и аншоата. Добавете лимоновия сок, оцета, солта и пипера.

 

Поставете пилето в намазана с мазнина тава. Залейтесъс соса и печете 15-20 минути.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече