Калории
689
Калории
689
Протеини
30 г
Мазнини
37 г
Въглехидрати
62 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Загрейте олиото в чугунен тиган или не много дълбока тенджера. Подправете пилето със сол и черен пипер изпържете на 2 пъти за по 6-7 минути, докато се зачерви и извадете в чиния.
Изхвърлете по-голямата част от мазнината, а останалата загрейте отново до сгорещяване. Запържете нарязаният на кубчета лук, лютия пипер, чесъна и сусама за 10 минути.
Добавете червен пипер, кимион и кориандър и гответе около 2 минути, за да освободят подправките аромата си. Добавете доматите и бульона и пасирайте до гладкост.
Върнете пилето в съда и печете 25-30 минути, в предварително загрята до 200 градуса фурна, или докато пилето е напълно сготвено.
Извадете пилето в чиния, а към соса в тенджерата добавете шоколада и захарта и бъркайте, докато се разтопят. Подправете с още сол и пипер, ако има нужда.
Поднесете с бял ориз, пресен кориандър и сусам