Пилешко със сос моле

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

689

icon

Протеини

30 г

icon

Мазнини

37 г

icon

Въглехидрати

62 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 4 горни пилешки бутчета
  • 2 глави лук
  • 3 червени люти чушки
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. сусам 
  • 1 с. л. пушен червен пипер 
  • 1 ч.л. кимион 
  • 1 с. л. смлян кориандър 
  • 400 г домати от консерва кубчета  
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 80 г черен шоколад 
  • 3-4 с.л. кафява захар 
  • 3-4 клонки пресен кориандър 
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • сварен ориз за гарнитура
  • лайм за гарниране
  • сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в чугунен тиган или не много дълбока тенджера.  Подправете пилето със сол и черен пипер изпържете на 2 пъти за по 6-7 минути, докато се зачерви и извадете в чиния. 

Изхвърлете по-голямата част от мазнината, а останалата загрейте отново до сгорещяване. Запържете нарязаният на кубчета лук, лютия пипер, чесъна и сусама за 10 минути. 

Добавете червен пипер, кимион и кориандър и гответе около 2 минути, за да освободят подправките аромата си. Добавете доматите и бульона и пасирайте до гладкост. 

Върнете пилето в съда и печете  25-30 минути, в предварително загрята до 200 градуса фурна, или докато пилето е напълно сготвено. 

Извадете пилето в чиния, а към соса в тенджерата добавете шоколада и захарта и бъркайте, докато се разтопят. Подправете с още сол и пипер, ако има нужда. 

Поднесете с бял ориз, пресен кориандър и сусам

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече