Дорма от пиле

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
80 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

865

icon

Протеини

44 г

icon

Мазнини

56 г

icon

Въглехидрати

48 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 2 пържоли от бутче
  • 2 пържоли от пилешко филе
  • сол
  • черен пипер
  • 50 г маргарин
  • 1 глава лук
  • 50 г кедрово семе
  • 2 с.л. стафиди
  • 100 г дроб от пиле
  • 1 домат
  • 1 ч.л. бахар
  • 2 ч.ч. пилешки бульон

За плънката:

  • 50 г масло
  • 4–5 с.л. олио
  • 150 г сварен предварително ориз
  • 2 ч.л. сол
  • 6–7 стръка копър

 

Начин на приготвяне:

Разстелете пържолите, леко ги начукайте, посолете ги и ги поръсете с пипер.

В тиган със сгорещения маргарин запържете нарязания на ситно лук. Добавете кедровото семе. След това последователно слагайте стафидите, нарязаните на кубчета пилешки дробчета и разбъркайте.

Почистете домата от люспата и семето, нарежете го на кубчета и го прибавете в тигана. Поръсете с черния пипер, солта, смления бахар. С черпак налейте бульона и оставете на умерен огън да къкри.

В загрято масло и 2 с.л. от олиото запържете предварително сварения и отцеден от водата ориз. Посолете, прибавете към сместа и задушете около 15 мин. Поръсете с накълцан копър.

Напълнете с тази плънка парчетата пиле, увийте ги добре и ги наредете в намазнена тава. Поръсете с останалото олио, пипер и сол на вкус и печете при температура 180 градуса около 25 мин.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече