Пълнена паста с пиле, рикота и спанак
Прясно пилешко филе
Продукти:
- 25-30 броя паста мидени черупки
- 100 г сготвено пилешко месо
- 150 г рикота
- 50 г бейби спанак
- Черен пипер на вкус
- Сол на вкус
За соса:
- 40 г масло
- 3 скилидки чесън
- 200 мл сметана
- 250 мл прясно мляко
- 100 г настърган пармезан
- 200 г моцарела
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте.
Отцедете и оставете да изстине напълно върху решетка или хартия за печене.
Смесете маслото, чесъна, сметаната и млякото в малка тенджера и загрейте на средно висока температура.
В голяма купа сложете рикотата, нарязаното на парченца пилешко месо, чесъна, солта, пипера и нарязания спанак.
Преди да кипне, свалете съда със соса от котлона и добавете 2/3 от моцарелата и пармезана. Посолете и подправете с черен пипер на вкус.
Към сместа с месото налейте около 1/3 от соса и разбъркайте добре.
На дъното на съд за печене налейте останалия сос, напълнете сварената паста и подредете върху соса.
Поръсете с останалите сирена и печете 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сервирайте пастата веднага.