Фалшива шкембе чорба от пилешки воденички

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки воденички

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

449

icon

Протеини

51 г

icon

Мазнини

22 г

icon

Въглехидрати

10 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 2 опаковки пилешки воденички
  • 1 л прясно мляко
  • 2 с.л. червен пипер
  • 30 г масло
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 2-3 с.л. оцет
  • 1 ч.л. сол
  • лют червен пипер

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера налейте 1 литър студена вода и сложете измитите пилешки воденички. 

Оставете да заври, намалете котлона и варете 40 минути до 1 час. Преди да свалите от котлона пробвайте готовността на месото. Извадете месото в купа, охладете леко и нарежете на дребно. 

Към водата от варенето на воденичките налейте млякото, което е със стайна температура, за да не се пресече. Върнете месото в тенджерата и подправете със сол и черен пипер.

В тиган запържете маслото за 3-4 минути. Добавете червеният  пипер и свалете от котлона. 

Пригответе чесновия сос. Смесете ситно нарязнаият чесън с оцета и разбъркйате добре. 

Разлейте чорбата в купички и към всяка порция сложете по 2 с.л. от запърженото масло. Отделно сложете чесновия сос и лют чрвен пипер.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече