Фалшива шкембе чорба от пилешки воденички
Пресни пилешки воденички
Необходими продукти:
- 2 опаковки пилешки воденички
- 1 л прясно мляко
- 2 с.л. червен пипер
- 30 г масло
- ½ ч.л. черен пипер
- 3 скилидки чесън
- 2-3 с.л. оцет
- 1 ч.л. сол
- лют червен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера налейте 1 литър студена вода и сложете измитите пилешки воденички.
Оставете да заври, намалете котлона и варете 40 минути до 1 час. Преди да свалите от котлона пробвайте готовността на месото. Извадете месото в купа, охладете леко и нарежете на дребно.
Към водата от варенето на воденичките налейте млякото, което е със стайна температура, за да не се пресече. Върнете месото в тенджерата и подправете със сол и черен пипер.
В тиган запържете маслото за 3-4 минути. Добавете червеният пипер и свалете от котлона.
Пригответе чесновия сос. Смесете ситно нарязнаият чесън с оцета и разбъркйате добре.
Разлейте чорбата в купички и към всяка порция сложете по 2 с.л. от запърженото масло. Отделно сложете чесновия сос и лют чрвен пипер.