Калории
449
Калории
449
Протеини
51 г
Мазнини
22 г
Въглехидрати
10 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В голяма тенджера налейте 1 литър студена вода и сложете измитите пилешки воденички.
Оставете да заври, намалете котлона и варете 40 минути до 1 час. Преди да свалите от котлона пробвайте готовността на месото. Извадете месото в купа, охладете леко и нарежете на дребно.
Към водата от варенето на воденичките налейте млякото, което е със стайна температура, за да не се пресече. Върнете месото в тенджерата и подправете със сол и черен пипер.
В тиган запържете маслото за 3-4 минути. Добавете червеният пипер и свалете от котлона.
Пригответе чесновия сос. Смесете ситно нарязнаият чесън с оцета и разбъркйате добре.
Разлейте чорбата в купички и към всяка порция сложете по 2 с.л. от запърженото масло. Отделно сложете чесновия сос и лют чрвен пипер.