Пилешка супа с кокос и скариди
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
25 минути
4 порции
Продукти:
- 400 мл кокосово мляко
- 400 мл кокосова сметана
- 300 мл пилешки бульон
- 500 г пилешки гърди Градус
- 1 с.л. червена къри паста
- 4 см джинджифил нарязан на тънки пръчици
- 230 г почистени скариди
- 1 червено чили
- 2 стръка пресен лук
- 3 с.л. рибен сос
- 1 ч.л. сол
- За сервиране:
- 1 стрък пресен лук, нарязaн на тънки колелца
- ½ връзка пресен кориандър
- Оризови нудли
- Нарязана на колелца червена люта чушка
- Пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на хапки.
В касерола налейте кокосовото мляко, кокосовата сметана и бульона.
Добавете целите стръкове пресен лук, рибния сос, джинджифила, нарязаната на дребно люта чушка и къри пастата.
Разбъркайте добре и оставете сместа да заври.
Сложете нарязаното на хапки пиле и варете 15 минути на средно силен огън.
Извадете лука от супата и прибавете скаридите и посолете.
Гответе още 2-3 минути и свалете супата от котлона.
В купички сложете от нудлите, налейте от супата и гарнирайте с нарязан на колелца пресен лук и сок от лайм.
Сервирайте с пресен кориандър и люта чушка.
Затвори