Супа с пиле, гъби и паста
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
25 минути
6 порции
Продукти:
- 200 г сготвено пилешко месо
- 80 г паста
- 1 с.л. зехтин
- 1 малка глава лук
- 200 г гъби (5-6 броя)
- 2 големи моркова
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. риган
- 1,2 л пилешки бульон
- 200 мл сметана
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- Пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете почистените гъби и чесъна на дебели филийки, обелете морковите и нарежете на колелца.
В тенджера загрейте зехтина и сотирайте морковите, гъбите и нарязания на кубчета лук за 6-7 минути.
Посолете и подправете с черен пипер, добавете чесъна и ригана и налейте бульона.
Варете 8-10 минути, добавете пастата и гответе още около 10 минути, докато се свари.
Налейте сметаната, сложете накъсаното или нарязано пилешко месо, оставете да се затопли за няколко минути и сервирайте със ситно нарязан магданоз.
Затвори