Крем супа с фава и пиле
Прясно пилешко филе
Продукти:
- 400 г пилешко филе Градус
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 500 г розички карфиол
- 200 г фава (жълт грах)
- 75 г сурово кашу
- 1 ½ л пилешки бульон
- 1 ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
За пикантните семена:
- 70 мл зехтин
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. тиквени семена
- 2 с.л. слънчогледови семена
- 1 ч.л. сусам
- ½ ч.л. смлян кориандър
- ½ ч.л. смлян кимион
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука на дребно.
В тенджера загрейте зехтина, сложете лука и гответе 3-4 минути.
Добавете пасирания чесън и подправките и след 30 секунди сложете граха, и ядките кашу.
Налейте бульона, покрийте с капак и варете 6-7 минути, докато граха започне да омеква.
Сложете розичките карфиол, посолете и подправете с черен пипер и варете 15 минути под капак.
Към супата добавете пилешкото филе и гответе под капак още 15 минути.
Свалете супата от котлона и оставете за 5 минути без да махате капака.
Извадете месото и охладете за кратко.
С блендер пасирайте супата до получаването на гладко пюре.
В малък тиган загрейте зехтина, добавете ситно нарязания чесън и семената и гответе около минута-две, докато започнат да пукат.
Прибавете смлените кориандър и кимион, разбъркайте и свалете съда от котлона.
Накъсайте месото на дребни парченца.
Разпределете супата в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от накъсаното пилешко филе и поръсете със запечените семена и зехтина от готвенето им. Гарнирайте с малко пресен кориандър.