Крем супа с фава и пиле

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Продукти:

  • 400 г пилешко филе Градус
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г розички карфиол
  • 200 г фава (жълт грах)
  • 75 г сурово кашу
  • 1 ½ л пилешки бульон
  • 1 ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
     

За пикантните семена:

  • 70 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. тиквени семена
  • 2 с.л. слънчогледови семена
  • 1 ч.л. сусам
  • ½ ч.л. смлян кориандър
  • ½ ч.л. смлян кимион
     

Начин на приготвяне:


Обелете и нарежете лука на дребно.
В тенджера загрейте зехтина, сложете лука и гответе 3-4 минути.
Добавете  пасирания чесън и подправките и след 30 секунди сложете граха,  и ядките кашу.
Налейте бульона, покрийте с капак и варете 6-7 минути, докато граха започне да омеква.
Сложете розичките карфиол, посолете и подправете с черен пипер и варете 15 минути под капак.
Към супата добавете пилешкото филе и гответе под капак още 15 минути.
Свалете супата от котлона и оставете за 5 минути без да махате капака.
Извадете месото и охладете за кратко.
С блендер пасирайте супата до получаването на гладко пюре.
В малък тиган загрейте зехтина, добавете ситно нарязания чесън и семената и гответе около минута-две, докато започнат да пукат.
Прибавете смлените кориандър и кимион, разбъркайте и свалете съда от котлона.
Накъсайте месото на дребни парченца.
Разпределете супата в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от накъсаното пилешко филе и поръсете със запечените семена и зехтина от готвенето им. Гарнирайте с малко пресен кориандър.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече