Супа с паста и пилешки кюфтенца
Прясно пиле
Продукти:
- 200 г прясна паста
- Настърган пармезан за сервиране
- Сол
- Черен пипер на вкус
За бульона:
- 1 пиле Градус около 1,5 кг
- 4-5 клонки магданоз
- 4-5 клонки мащерка
- 3 дафинови листа
- 1 глава лук, разрязана на 4
- 3 моркова
- 3 стръка селъри
- 5-6 зърна черен пипер
- Сол
За кюфтенцата:
- 2 цели пилешки бутчета Градус
- ½ ч.л. индийско орехче
- 1 пасирана скилидка чесън
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
- 2 с.л. галета
- 1 яйце
- 30 г пармезан
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете разрязаните на две пилешки бутчета и налейте 1,5 л пилешки бульон.
Варете 15 минути, свалете съда от котлона и отделете месото.
Сложете го в кухненски робот заедно с пасирания чесън, пармезана, галетата, ситно нарязания магданоз, яйцето и индийското орехче. Пасирайте до получаването на еднородна смес и оформете с ръце малки, еднакви по големина кюфтенца.
Кипнете отново бульона, сложете пастата и кюфтенцата и гответе няколко минути до готовност (около 2-3 минути).
Сложете супата в купички и гарнирайте с листа селъри и настърган пармезан.
Пригответе бульона предварително и съхранявайте в хладилник до 2 дни.
Сложете пилето в голяма тенджера, добавете зеленчуците, билките и черния пипер и залейте със студена вода.
Оставете да заври и отстранете пяната. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 2 часа на тих огън.
Извадете пилето, отделете месото и ползвайте в друга рецепта.