Арабска салата с пиле и булгур
Прясно пилешко бонфиле
Продукти:
- 400 г пилешко бонфиле
- 350 мл пилешеки бульон
- 1 връзка аспержи
- 150 г булгур
- 4 с.л. зехтин
- 4-5 с.л. балсамова редукция от нар
- 1 скилидка чесън
- 2 тиквички
- 2 червени люти чушки
- Зърна нар
Начин на приготвяне:
В тавичка за печене сложете пилешкото бонфиле и почистените аспержи, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре и печете 12-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Сложете булгура в купа, залейте с горещия пилешки бульон и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да постои 20 минути, пробвайте и ако има нужда оставете за още 10. Когато е готов, свалете фолиото и разбъркайте внимателно с вилица.
Междувременно в тиган загрейте зехтина и сотирайте чесъна, тиквиката и чилито за около 5 минути на средно силен огън, като разбърквате често.
Готовите зеленчуци сложете при булгура, добавете ситно нарязаните билки и разбъркайте.
Поднесете булгура с пилешкото и аспержите. Поръсете със зърна нар.