Джинджифилови крилца

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Необходими за 6 порции са: 

  • 18 бр. пилешки крилца Градус (~1,6 кг) 
  • корен джинджифил – около 10 см
  • 80 мл соев сос 
  • 3 с.л.  кетчуп 
  • 1 с.л. кафява захар 
  • 1/2 ч.л. сол 
  • 1 с.л. едрозърнеста горчица (или друга любима)
  • 2 с.л. олио 
  • 3 с.л. сусам за поръсване по желание 
  • допълнително 1 с.л. кетчуп
  • плик за печене на месо и лист хартия за печене 

 

Приготвяне: 

Почисти и подсуши добре пилешките крилца. 
Отрежи връхчетата им и ги отстрани, а в сгъвката срежи леко до ставата. 
Обели джинджифиловия корен и настържи на най-финото си ренде. 
В дълбока купа смеси настъргания джинджифил и всички останали подправки и продукти. 
Разбъркай с вилица, докато се получи гладък сос. 
Постави почистените крилца вътре и ги объркай в соса, докато се овалят хубаво в него. 
Внимателно прехвърли всичко в плика за печене и изсипи в него цялата марината. 
Завържи плика, постави го в тава за печене и прибери в хладилник за 1-2 часа. 
Включи фурната на 200о и сложи в нея подготвения плик крилца, заедно с тавата. 
Печи 20 мин на 200о, след които намали градусите на 160 и печи още 20 мин.  
Приготви тава, която ще събере крилцата така, че да се запекат на 1 ред. 
Застели я с лист хартия за печене. 
Извади тавата от фурната и внимателно срежи плика за печене. Внимавай да не те изгори парата, която излиза от плика! 
Увеличи фурната отново на 200о.
Прехвърли крилцата в подготвената тава с хартията за печене. Нареди ги на 1 ред, едно до друго. 
Изсипи останалия сос от плика в купа; прибави допълнителната лъжица кетчуп и разбъркай. Тази  задача спокойно можеш да повериш на децата – със сигурност обичат да мажат .
С тази смес намажи всички крилца и по желание поръси със сусам. 
Върни тавата на средна скара във фурната и печи още 10-15 мин до зачервяването на крилцата. 
Извади готовите крилца в затоплени чинии и поднеси на масата с любима гарнитура – подходяща тук е зелена салата. Ако е останал повече сос от печенето, можеш да ги поднесеш с него. 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече