Пържено пиле с нудли от тиквичка

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

433

icon

Протеини

35 г

icon

Мазнини

29 г

icon

Въглехидрати

10 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 400 г пилешко бонфиле
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 тиквички
  • ½ ч.л. лют пипер на люспи
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • Пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките с уред за спирали и оставете настрана.
Нарежете пилешкото на малки хапки и запържете в голям тиган със сгорещен зехтин за 5-6 минути, като разбърквате често.
Добавете нарязания на филийки чесън и лютия пипер и гответе още минута.
Сварете тиквичките на пара за 2 минути и разделете на порции.
Свалете съда с пилето от котлона, разпределете върху тиквичките и поръсете с настърган пармезан.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече