Сандвичи с пилешко и салата със синьо сирене

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
8 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

455

icon

Протеини

22 г

icon

Мазнини

18 г

icon

Въглехидрати

52 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 4 парчета пилешко филе
  • 70 г лют сос
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. кетчуп
  • 8 питки за хамбургер
  • барбекю сос

За салатата:

  • ¼ салата айсберг
  • 1 зелена ябълка
  • 2 стъбла целина
  • 100 г синьо сирене
  • 3-4 стръка марганоз
  • 1 глава червен лук
  • 3 с.л. зехтин
  • 1/2 с.л. ябълков оцет
  • ½ ч.л. захар
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

В купа смесете лютия сос, зехтина и кетчупа. Разбъркайте добре и отделете 1/3 от него.

В останалия сос сложете пилешкото филе, което сте разрязали на две по дължина, разбъркайте и оставете да се маринова 20 минути.

Пригответе салатата. Нарежете на ивици салатата айсберг и сложете в голяма купа. Прибавете нарязаните на тънки полумесеци ябълка и червен лук, нарязаната целина и листенца магданоз. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Прибавете натрошеното синьо сирене и залейте с дресинг от зехтина, оцета и захарта. Приберете в хладилник, до момента на сервиране.

На средно висока температура загрейте грил тиган и изпечете месото за 5-7 минути от едната страна, обърнете и печете още 2 до 3 минути.

Разполовете хлебчетата, намажете със соса, който отделихте в началото, сложете по едно парче месо, покрийте със салатата и добавете малко барбекю сос.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече