Бурито с пиле и авокадо

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

762

icon

Протеини

27 г

icon

Мазнини

35 г

icon

Въглехидрати

92 г

icon

Фибри

11 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 3-4 пилешки бутчета около 1  кг
  • 2 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 8 тортия питки с диаметър  20  см
  • 1 връзка пресен лук
  • 150 г сварен ориз
  • 1 авокадо
  • 2 люти чушки
  • 200 г сирене чедър
  • ¼ салата айсберг
  • 100 г сварен черен боб
  • 2 броя лайм
  • 1 връзка пресен кориандър

 

Начин на приготвяне:

Намажете бутчетата от всички страни със зехтина, подправете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята до 190 градуса 50-60 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охладят леко.

Свалете месото от костта и нарежете или накъсайте на дребни парченца.

Сложете пилето в купа, добавете боба и нарязаното на кубчета авокадо, подправете със сол, черен пипер  и лайм и разбъркайте.

Настържете сиренето на едро ренде, нарежете на тънко чили чушките и накъсайте кориандъра.

Върху всяка питка сложете от нарязната на ивици салата айсберг, отгоре сложете 2-3 с.л. от ориза и притиснете леко. Покрийте със сместа от пиле, авокадо и боб, отгоре сложете листенца кориандър и сирене.

Може да разместитие продуктите при подреждането, за да станат различни и цветни бурито.

Завийте на стегнето руло, като подгънете питката от двете страни, за да не изпада плънката.

Загрейте тиган на средно силен огън и запечете всяко бурито от двете страни за по 1-2 минути на страна, като притиснете леко с шпатула. Така питката ще се затопли и запечата.

Разрежете на две и поднесете с пресен кориандър, лайм и чили.

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече