Калории
762
Калории
762
Протеини
27 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
92 г
Фибри
11 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Намажете бутчетата от всички страни със зехтина, подправете със сол и черен пипер и печете в предварително загрята до 190 градуса 50-60 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охладят леко.
Свалете месото от костта и нарежете или накъсайте на дребни парченца.
Сложете пилето в купа, добавете боба и нарязаното на кубчета авокадо, подправете със сол, черен пипер и лайм и разбъркайте.
Настържете сиренето на едро ренде, нарежете на тънко чили чушките и накъсайте кориандъра.
Върху всяка питка сложете от нарязната на ивици салата айсберг, отгоре сложете 2-3 с.л. от ориза и притиснете леко. Покрийте със сместа от пиле, авокадо и боб, отгоре сложете листенца кориандър и сирене.
Може да разместитие продуктите при подреждането, за да станат различни и цветни бурито.
Завийте на стегнето руло, като подгънете питката от двете страни, за да не изпада плънката.
Загрейте тиган на средно силен огън и запечете всяко бурито от двете страни за по 1-2 минути на страна, като притиснете леко с шпатула. Така питката ще се затопли и запечата.
Разрежете на две и поднесете с пресен кориандър, лайм и чили.