Билкови палачинки с пиле, млечен сос и рукола

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

За палачинките:

  • 200 г брашно
  • 3 яйца
  • Щипка сол
  • 400 мл прясно мляко
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • 3-4 клонки пресен копър
  • Олио за пържене на палачинките

 

За пълнежа:

  • 400 г пилешко бон филе Градус
  • 200 г  майонеза
  • 150 г гъсто кисело мляко
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • Сок и кора от 1 лимон
  • 1 ½ ч.л. чесън на гранули
  • 1 ½ ч.л. лук на гранули
  • 1 ч.л. семена синап
  • 1 ч.л. сол 
  • 1 връзка рукола за гарниране

Начин на приготвяне:

Сложете месото в тенджера, залейте със студена вода и сварете 12 минути.
В купа сложете брашното и яйцата, посолете и разбийте добре. 
Налейте млякото на части, разбийте до получаването на гладка смес и оставете да отпочине за 30 минути.
В тенджера със студена вода сложете пилешкото бон филе, добавете сол, чесън, лук на гранули, синапените семена и варете 12 минути от момента на завиране. Извадете месото в чиния и оставете да се охлади. 
Към палачинковата смес прибавете ситно нарязаните копър и магданоз и разбъркайте добре. 

Загрейте тиган за пържене и добавете няколко капки олио. Налейте от палачинковата смес и пържете около минута, докато палачинката се отлепи от тигана. Обърнете и гответе още 30-40 секунди.  
Извадете в чиния. Пригответе и останалите палачинки. От тази смес могат да се приготвят 12 палачинки с диаметър 20 сантиметра. 
Нарежете охладеното месо на ивици. 
В купа смесете майонезата, млякото и лимоновата кора. Подправете с горчица, лук и чесън на гранули и разбъркайте.
Намажете палачинка с млечния сос, отгоре поставете листа рукола, добавете няколко парчета пиле и сгънете на четири. Сервирайте по 2 палачинки за порция с резенчета лимон.
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече